Thursday, April 8, 2010

Verde pooldumispäevik

Nii, Verdel on lood nüüd sealmaal, et varsti-varsti hakkab ta poolduma. Tähtaeg on küll mai alguses, aga märgid lähenevast poegimisest muutuvad üha selgemaks. Eks näis, kas Kevade jõuab enne ära kolida kui väike ilmakodanik tuleb, või ei. Nimelt sõidab Kevade peagi Pärnumaale oma uue omaniku juurde. Viktoria juures sündis kaheksa aasta eest Kevin. Kahjuks lahkus Kevini ema Neidi sel kevadel taevastele karjamaadele, aga ees on Kevadet veel ootamas ju vanatädi ja veel palju toredaid sugulasi.

Kui praegune koplikord püsib ja keegi aedu maha jooksma ei kipu, siis on ponikari hetkel jaotatud:
-Kevin tiigi taga. Asumisel. Ajas nimelt kogu karja koplist välja. Hea oli, et postid terveks jäi, sai kiiresti koppel parandatud. Aga kuna ta teistele, eriti Kevadele, nende tagasi tulekul kallale läks, siis las on mõnda aega üksi. Saab teises kopli otsas ka "täkukarja" nuusutada.
-Viisu ja Kindral kolisid talveaia tagumisse otsa, Kevini külje alla. Kindralil pole küll kellegagi mängida, aga oodaku veidi, peagi on papa karjas tagasi.
-Verde ja Kevade on talveaia väravapoolses otsas. Viisust-Kindralist lahutab neid kahekordne vahe-aed. Ei ulata ninapidi kokku, et mängutuhinas aeda lõhkuda ja ei mahu Kevini nina alla eputama. Kevadet ka lihtsam treilerisse panna, vaja ainult ühest väravast läbi tirida.

Aga hoiame siin kõiki, ja eelkõige ennast kursis Verde muundumisega:

märts-aprill - Verde pikutab palju. Kui tavaliselt on pikali varsad, siis nüüd on nendega ka Verde liitunud. Ehk keerab varssa?
8. aprill - Verde kõhu all on mõnus priske udar. Kevade imetamiseks mõeldud udar oli juba ammu kokku tõmmanud.
9. aprill - Verde muutub tujukaks. Eile veel lubas ligi, et päitseid pähe panna, täna ei luba isegi silitada, tatsab pahuralt Kevade taha peitu.
21. aprill - Verde udar kipub juba lõhki minema, aga varsast pole ikka midagi kuulda. Endiselt lennatakse lausa üle kopli kaera saama.
4. mai - Verde udar hakkas lõplikult üle ajama. Seega lähipäevil läheb lahti. Juhin tähelepanu, udar tekkis pea kuu aega tagasi.

No comments:

Post a Comment